Илияна Йотова ще разговаря с представители на българската общност в украинския град Измаил

Булфото (архив)
share

Вицепрезидентът Илияна Йотова е на посещение в Украйна. В рамките на визитата си Йотова ще посети украински населени места, в които живеят компактни общности от български произход. Във водената от вицепрезидента делегация участват представители на бесарабските българи в България. Това съобщиха от Прессекретариата на държавния глава.

Сред основните теми на разговорите на Илияна Йотова са гаранциите от страна на украинската държава за изучаването на български език, създаването на бизнес контакти, осигуряването на възможност за обучение и работа в България.

Илияна Йотова очаква от българската общност в Украйна да постави своите проблеми, за да може българската държава адекватно да отговори на нейните потребности. 

Днес Илияна Йотова ще посети селата Бановка, Криничное и Лошчиновка. По-късно същия ден в Измаилския държавен университет вицепрезидентът ще разговаря с представители на българската общност. 

На 5 октомври Илияна Йотова ще приветства ръководството, учителите и възпитаниците на Болградската гимназия „Г. С. Раковски“ по повод 160-годишнината на учебното заведение. 

Водещи новини

Още новини