Достатъчни ли са оставките на Радев, Нанков и Московски? (видео)

Кадър Нова телевизия
share

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев коментира в сутрешния блок на Нова телевизия акцията срещу семейство Арабаджиеви и жестоката автобусна катастрофа на пътя Своге – София, при която загинаха 17 души, а 21 души бяха ранени.

Припомняме ви, че Радев, заедно с Николай Нанков и Ивайло Московски подадоха оставки в петък заради тежката катастрофа на 25 август.

Относно настаняването на гостите по време на евродепредседателството ни в хотел „Маринела“, Радев обясни, че това е било едно от малкото места, където е можело да се настанят такъв брой хора. По думите му е имало отправени оферти и към други хотели, но някои не са се съгласили.

„Обществено напрежение има заради катастрофата, въпреки работата ни. Оставките ни са доказателство за политическата отговорност на ГЕРБ. Направихме много, но въпреки това стана трагедията. Просто се случи. И кой премиер няма да вземе такива мерки, кой министър няма да си подаде оставката?“, попита Радев.

На въпрос дали Красимир Ципов ще се справи с поста министър на вътрешните работи, Валентин Радев отговори, че не може да коментира. „Това е работа на премиера“, добави той.

Във връзка със случая Харманли и катастрофата между бащата на президента и инвалид, министърът в оставка заяви, че е възмутително това, което се е случило с униформените там.

Водещи новини

Още новини