Цецка Цачева: Констатирани са шест проблема в Търговския регистър

share

През 2015 г. месец май в Министерство на правосъдието е представен предварителен одит, изготвен от Информационно обслужване относно рисковете в системите на Агенцията по вписванията и в частност в Търговския регистър. По предварителния одит, министърът тогава е създал организация, а рисковете са идентифицирани. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева по време на извънредното заседание на Народното събрание.

Конкретно е описано какво е състоянието на системите. Информацията се съхранява относно правилата на две места, на разстояние между хранилищата, за да се гарантира сигурността й“, разясни тя

„На 26 септември изпълнителният директор ми е представила аналитичен доклад от фирмата изпълнител "Сиенсис" АД, констатирани са шест проблема. След получаване на становище аз подкрепих категорично направените шест предложения. Бе ми казано, че в края на декември е подписан договор за доставка на оборудване на стойност около 3 милиона лева. След което фирмата-изпълнител "Лирекс БГ" ООД е подменила компонентите“, каза Цачева.

Правосъдният министър добави: „Но как е използвано оборудването, трябва да питаме съответните специалисти“.

 

 

Водещи новини

Още новини