БСП сезира главния прокурор заради незаконните действия на управлящите за чумата (видео)

share

Подкрепяме ветото на президента върху разпоредби от Закона за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Виждам, че ГЕРБ се готвят за някакви поправки. Единственият начин да се промени този закон е да се подкрепи ветото на президента и ние ги призоваваме за това. Ако отхвърлят ветото на президента, ще сезираме Конституционния съд. Призоваваме за извънредно заседание на парламента, за да се разгледа ветото и да приключим веднъж завинаги с този въпрос.

Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова. "Искам да говоря и по темата за кризата с животновъдите в Ямболско. Действията на управляващите бяха незаконни в началото. Ние не хвърляме димки като тях, а действаме. Точно заради това днес ще сезираме главния прокуроро. Внасяме жалба от 11 страници, в които описваме абсолютно всички неадекватни и незаконни действия на управляващите. В тези 11 страници има много доказателства и факти. Тепърва ще преценим дали да сезираме европейските институции за неправомерните отношения на властимащите спрямо български граждани", разкри тя.

"Нещата се правят така, както ги правим ние. Щом от ГЕРБ твърдят, че се готвим да извършим пълзящ преврат те трябва да сигнализират прокуратурата и ДАНС. Да застанат с името си и после да си носят отговорност. От ГЕРБ имат болни фантазии и те се прераждат в някакви схеми за държавен преврат. Аз ще повторя думите на момчето от клипа: Ако полицията ви спира, спирайте. Това е. Това се нарича спазване на законите. Да оставят момчето на мира. Да отидат и да сигнализират съответните органи. Изобщо не ме интересуват техните измислици", коментира Нинова темата за клипа от Фейсбук, който разпространиха от ГЕРБ в събота.

Водещи новини

Още новини