Валентин Радев: Целта на МВР е да хване всички избягали престъпници (видео)

Novini.bg
share

Целта на МВР е да хване всички избягали престъпници. Стараем се с всичките ни налични средства. Правим възможното да ги хванем. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев на изслушване пред НС.

"Да, има хора, които са минали през граница, но продължаваме да държим връзка с всички институции. Непрекъснато хващаме престъпници", каза още той, предаде репортер на Novini.bg.

В началото на изслушването въпрос на Радев беше зададен и от председателя на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, относно приключването на българското председателство и темите от Съвета на министрите:

"Справихме се повече от добре", категоричен бе министърът.

По думите му най-големият проблем в Европа са нелегалните мигранти. Той уточни, че в България в момента в убежищните центрове има само 900 легални мигранти, което е изключително ниска цифра, в сравнение с Гърция, където в един център има над 5000 мигранти.

"Тази ниска цифра у нас се дължи на добрата работа на държавата. Една от най-чувствителната и пазена граница, е българо-турската", подчерта още той.

"8 000 000 лв. искат само в Пазарджик за обновяване на тамошния център за обучение. Нямаме тези пари. Хората ни са най-ценни. Полицаите ни са нашия гръбнак", допълни Радев. 

"1775 души са назначени в направление "Полиция", а 605 са освободени. В Пазарджик, Казанлък и Варна има центрове за обучение за хора, освен академията на МВР в София. Около 500 души се обучават общо във всички випуски. 6 месеца е обучението, което е задължително", завърши Валентин Радев.

Водещи новини

Още новини