Тома Биков се ядоса: Аз съм член на организирана престъпна група? (видео)

Кадър Нова телевизия
share

„Не знам хората дали ще останат равнодушни, но ще станат отвратени от вота на недоверие към кабинета “Борисов 3“, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той изрази възмущението си от това, че колежката му Елена Йончева от БСП нарече ГЕРБ - организирана престъпна група. „Аз съм член на организирана престъпна група?“, попита Биков. „Едно е да се каже, че има проблеми в сигурността в страната , друго е да се каже, че ГЕРБ сме организирана престъпна група“, продължи той.

В дебата по вота на недоверие днес ще има няколко лъжи, обясни Тома Биков и съобщи, че едната е за бройката на напусналите полицаи.

„Разбира се, че има проблеми в системата на сигурността, но те няма да се решат за три дни, нито с вот на недоверие, при който се вадят лъжи, които се хвърлят в публичното пространство. Мотивите за вота представляват преглед на печата. БСП или са социологическа агенция, или са главна редакция на жълт вестник, като вадят нещо и го украсяват с лъжи“, каза депутатът от ГЕРБ.

„Аз съжалявам, че няма да се случи днес дебат по същество. Днес ние ще излезем, те ще излязат, ще се плюем 4 – 5 часа в парламента. Системата за сигурност обаче има нужда именно от дебат“, поясни Биков и заяви, че в основата на случващото се днес е липсата на политика в сферата на образованието и заради това само за миналата година над 30 000 деца са вкарани в системата на образованието и резултатът за тях ще дойде след 10 – 15 години.

„На ГЕРБ червената лампа свети постоянно и няма нужда от вот не недоверие“, каза той и заключи: “Тишината понякога е по-добра от патриотичните речи“.

Водещи новини

Още новини