Пуснаха четирилентовия път Бургас - Слънчев бряг (видео+снимки)

Булфото
share

Приказва се лесно, строи се трудно – от 40 години е обещавано. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на официалната церемония по повод пускането в движение на четирилентовия път от Бургас до Слънчев бряг – част от магистрала "Черно море".

Надяваме се, че август месец ще свършат обжалванията на отчуждителните процедури и бързо ще бъде изградена и другата част, за да не влизат колите до Поморие, добави той.

Само днес 35 000 души са кацнали на летище Бургас. Тази година ще минат 3 милиона. Затова строим. От 40 години е обещан този път, но го нямаше, каза още Бойко Борисов.

Новоизграденото второ платно на първокласния път ще облекчи значително трафика през активния туристически сезон. Новото четирилентово трасе е с дължина над 9 километра. Oт тяx 4,4 км са обходния път на Ахелой, а 4,7 км е реконструирания участък между Ахелой и Поморие.

На церемонията присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов, главният комисар на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението Николай Николов, депутати, областният управител Вълчо Чолаков, кметовете на общини от региона и др.

След като разбра, че днес преди официалното откриване, на новия път е станала катастрофа, премиерът апелира шофьорите да карат по-внимателно.

Непосредствено след откриването на разширението на пътя Слънчев бряг - Бургас, Бойко Борисов, Николай Николов и директорът на ОД на МВР-Бургас комисар Калоян Калоянов посетиха реновираните сгради на Районното управление и Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Енергийната ефективност на двете сгради е реализирана с бюджет от близо 1 230 000 лева. Целта на инвестицията е да се намалят разходите за енергия, както и да се осигури по-добро качество на работната среда и в съответствие с критериите за устойчиво развитие. Двете структурни звена в Поморие обслужват територия от над 400 000 декара и население от близо 30 000 души. На територията на общината има 17 населени места.

Водещи новини

Още новини