Марешки: След 14 години в НАТО армията ни е в тотална разруха (видео)

БТВ
share

Българите никой не ги е питал за влизането в НАТО, така че мисля, че е време да ги попитаме. Това каза в сутрешния блок на БТВ лидерът на "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки, който миналата седмица обяви, че от партията му ще лансират идеята за референдум за излизане на България от НАТО.

Референдумът е за това дали трябва кървави пари да бъдат дадени за осем самолета. Не си заслужава за 5 млрд. лева да загробим българския интерес. Тези пари трябва да бъдат дадени за политики за младите българи, за лекарите, за полицията, за ДАНС, за връщането на българите от чужбина, заяви Марешки.

В момента, след 14-годишно членство в НАТО, според думите и на президента, и на военния ни министър, армията ни е в тотална разруха, в абсолютна невъзможност да изпълнява своите функции. И ако това е наследството от нашето 14-годишно партньорство, не е ли време да преразгледаме това наше членство и да видим дали няма по-добри решения, заяви лидерът на "Воля".

Европейският съюз в тази му форма не е ефективен и не може да бъде стожер на сигурността. И Европейският съюз, и НАТО, и ООН трябва да се реформират, каза още Веселин Марешки.

Водещи новини

Още новини