Каракачанов за ударите по Сирия: Непосредствена заплаха за България не съществува (видео)

Булфото
share

"От това, което се случва, има един извод – Съветът за сигурност на ООН на практика не функционира. Той е поле за остри дебати, но не и за вземане на решения. Това е големият проблем”. Това заяви в ефира на NOVA военният министър Красимир Каракачанов.

Той обясни, че акцията в Сирия е „еднократен предупредителен удар по отношение на правителството в Сирия”.

"Изстреляни са над 120 ракети по 3-4 обекта в Сирия. Говори се за 11-12 свалени ракети. Процентът на свалените ракети е малък, което показва, че само сирийката противовъздушна охрана се е противопоставила, а не и руската. Такива бяха и уверенията от руска страна. Това показва, че много вероятно е да има комуникация между Русия и САЩ. Умерената реакция на Русия показва, че е имало предварителна информираност между двете държави”, коментира Каракачанов.

Той обясни, че по линия на структурите на МО, които събират и анализират информацията, е било ясно , че може би още тази нощ ще има такива удари.

"Не се налага въоръжените сили на република България да бъдат привеждани във някаква специална степен на готовност, те си изпълняват задълженията, но не е необходимо да се привежда друга степен на готовност, тъй като непосредствена заплаха за България не съществува", допълни военният министър.

Водещи новини

Още новини