Меглена Кунева: Сдружението "България на гражданите" може да стане партия

булфото
share

Сдружението "България на гражданите" може да стане политически проект. Това обяви Меглена Кунева на първата в страната среща на ръководството на сдружението със симпатизанти, която се състоя днес в Шумен.

Пред около стотина шуменци в залата на читалище "Добри хВойников" Меглена Кунева уточни, че от "България на гражданите" нямат предварителен план за влизане в политиката и това не е самоцел за тях. Те искат да разберат каква енергия има сред хората. "Считаме, че България не е на партиите и ако няма граждански контрол, нищо няма да се промени", посочи Кунева. Даниел Вълчев, който е сред учредителите на сдружението, отбеляза, че Шумен е първото място, откъдето е започнала президентската кампания на Меглена Кунева, и сега отново сдружението започва срещите си с обществеността от този град. Той се обърна към присъстващите с призив за подкрепа на проекта.

Преди срещата бяха раздадени заявления за членство в "България на гражданите". До момента неговите членове са повече от 2600 души. По-късно Меглена Кунева и представители на сдружението се срещнаха с симпатизанти в Каспичан. По-късно днес е насрочена среща със жителите на Нови пазар - в сесийната зала на общината.

Водещи новини

Още новини