Великденски добавки за пенсионерите ще има, обяви Борисов (видео)

Novini.bg
share

Правителството ще отпусне великденски добавки към пенсиите на 1 227 000 пенсионери, обяви в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов, предаде репортер на Novini.bg

Разгледахме внимателно възможностите с финансовия и социалния министър, защото като дойдат Коледа и Великден, над 1 млн. пенсионери очакват 40 лв. допълнителни бонуси към пенсиите. Коледа и Великден са в рамките на няколко месеца и става въпрос за общо около 100 млн. лв. Решихме и за Великден да осигурим тези 50 млн. лв. за българските пенсионери. Социалният министър да задейства по най-бързия начин системата, за да ги получат за Великден, заяви Борисов.

Министърт на труда и социалната политика Бисер Петков благодари на финансовия министър и на премиера за осигурените средства за допълнителните суми към априлските пенсии. Той уточни, че добавки ще получат 56,5% от пенсионерите (с пенсии до 321 лв. - б. р.). НОИ има готовност, след като Министерският съвет вземе решението, да го изпълни и към пенсиите за април, изплащането на които започва на 4 април, да се изплатят тези еднократни допълнителни суми, добави Петков.

Водещи новини

Още новини