Валентин Радев: Кметовете искат да имат достъп до полицейската услуга по всяко време (снимки)

Пресцентър МВР
share

Кметовете на населени места искат да имат достъп до полицейската услуга по всяко време. Това заяви в Плевен министърът на вътрешните работи Валентин Радев след срещата си с кметовете от област Плевен в сградата на Областната дирекция на МВР.

Кметовете искат да имат дежурен полицай, ако може да се върне полицейското дежурство по места, поясни Радев. Всички кметове искат полицаи - не е лоша практика да има и охранители, но е много важно да се постигне балансът - нека да е ясно, охранителите само ще помагат, а полицията ще си върши работата, бе категоричен Радев.

Министърът, заедно с главния секретар на МВР, днес присъстваха и на годишния анализ на дейността на ОД на МВР. Според Радев "дирекцията в Плевен се развива много добре, трендът е нагоре, постоянно се повишава разкриваемостта на престъпленията".

На журналистически въпрос "за дупките по пътищата и полицаите" вътрешният министър отговори: "Разбира се, че до всяка дупка няма да има полицай". По думите му там, където полицията вижда, че има проблемни места по пътищата, включително и по настилката, ще сигнализира на регионалното министерство.

Попитан за ефективността от видеонаблюдението министърът поясни, че и досега с наличната техника са успявали да регистрират нарушенията по пътищата. Въпросът е в събираемостта на глобите, там сме по-слаби, призна Валентин Радев. Той поясни, че ще работят така, че хората да знаят, че рано или късно ще си платят глобата. Министърът заяви, че е важно какво се прави с информацията от камерите и добави, че ще платят за софтуер, който ще направи по-ефективна работата за обработка и анализ на информацията от камерите.

В днешните срещи участваха областният управител на Плевен Мирослав Петров, представители на съда и прокуратурата.

Водещи новини

Още новини