Цветанов обясни какво целят БСП и Румен Радев (видео)

share

„Не може да не се е водила стенограма по време на срещата между президента Румен Радев и патриарх Кирил. Винаги на срещи от такова ниво се прави стенограма. Дори на срещи на работно ниво има стенограф и се прави запис“, заяви в кулоарите на парламента зам. - председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Нека да се извади стенограмата, за да спрат всякакви спекулации. Омръзна ни да ангажираме обществото с теми, които отдавна са минали. Две седмици след 3 март ние говорим дали е защитил президентът националните интереси“, каза Цветанов.
„За толкова време на „Дондуков 2“ ние никога не чухме позицията му за Крим, за СЕТА. Днес за него е по-важно да отиде пред военните. По – важно е президентът да бъде обединител на нацията“, заяви Цветан Цветанов.

Относно това дали се притеснява от различията в Обединените партньори по темата Русия, а от вчера и за Крим, Цветанов напомни, че има коалиционно споразумение между ОП и ГЕРБ. И всяка една политическа сила може да изрази мнение по теми, които не са залегнали в споразумението, обясни той. По думите му, въпреки че в обществото изглежда, че има разминавания, мнозинството е изключително стабилно.

Цветанов коментира и създалият се скандал за продажбата на активите на ЧЕЗ на Гинка Втрбакова. „БСП постоянно  създава само  скандал след скандал. Те толкова време не могат да преглътнат загубата на парламентарните избори. Не искаме да участваме в постоянните спекулативни твърдения на БСП“, заключи Цветанов. „В момента, както БСП, така и президентът изпадат в международна изолация“, добави той. Според него координираните действия между БСП и Румен Радев целят единствено предсрочни парламентарни избори. „Радев говори повече като политически лидер, а не като президент. Илияна Йотова обаче превъзхожда с класи поведението му, защото тя има опит и я поздравявам за това“, завърши Цветанов.

Водещи новини

Още новини