Мария Габриел, Плевнелиев и Фандъкова: Инвестициите в образованието са най-важни (видео)

share

ЕС може да бъде катализатор на всички нива. Инвестициите в образованието са най-дългосрочните и най-важните. Това заяви евродепутатът Мария Габриел по време на дискусията за образованието по време на форума “Европа започва във Вашето село/град/регион“.

Най-лесно процесите се ускорят с конкретни проекти, заяви тя и даде пример за такива.

Росен Плевнелиев заяви от своя страна, че няма държава на планена в която проблем да е решен от националисти или популисти. Лесно е да се заиграваме със страховетв на хората, много по-трудно да даваме решенията. Всичко се променя пред очите ни с идващата с нова индустриална революция, каза Плевнелиев.

Гордеем се с образованието в България, посочи той.

Информацията е петролът на бъдещето, каза бившият президент.

Системата за образование трябва да е такава, че след 10 години да се гордеем с успеха на младите, посочи той.
След пет години всичко ще се промени - начинът, по който комуникираме, начинът, по който пазаруваме, посочи той. Много важно е да дадем на младите правилният подход, каза Плевнелиев.

Кметът на София Йорданка Фандъкова, която също участва в дискусията, заяви че, за да гарантираме успешното бъдеще на младите хора най-важното е да инвестираме в образованието.

Предизвикателствата пред образователната система са огромни. Имаме няколко много важни задачи в тази посока, за които работим всички. Образованието е национален стратегически приоритет, каза Фандъкова.


 

Водещи новини

Още новини