Борисов: Кой и от къде се яви да пита има ли борба с корупцията - има, ето я! (видео)

Булфото (архив)
share

Приходите за януари от бюджета на горивата са с 12% ръст, съобщи премиерът Бойко Борисов, след представянето на резултати от изследване за контрабандата на цигари.

За третото тримесечие на 2017 г. контрабандата на цигари в България е спаднала до 6 на сто. Това показват резултатите от основна извадка на цигарите, непредназначени за местния пазар. Резултатите, които бяха представени по време на инициатива "Срещу незаконната търговия", показват, че през третото тримесечие на 2017 г. се отбелязва най-ниското потребление на цигари, непредназначени за местния пазар от 2007 г. Това са т.нар. контрабандни цигари. Инициаторите на срещата посочиха, че резултатите са адекватни, защото в изследването се е проследявала всяка една кутия от производителя по цялата верига на доставки на цигари.

„Трайна е тенденцията за намаляване на контрабандата, не да го направим веднъж или кампанийно, тримесечие след тримесечие върви, което е най-радостното. Затова и приходите в бюджета са такива“, заяви той.

Премиерът се възмути, как може в България да има само 6 на сто контрабандни цигари, а в същото време да питат дали в страната ни се води ефективна борба с корупцията. „Кой и от къде се яви да пита има ли борба с корупцията- има, ето я“, коментира Бойко Борисов и изтъкна, че с това се мери реално свършената работа.

По повод представеното проучване премиерът посочи: „Това е най-точното проучване, по прост и практичен начин. Във всеки град се обръща кофа за боклук и се броят кутиите без бандерол и със бандерол“. „Това не е като социологическите проучвания преди избори“, коментира Бойко Борисов. „То показва не усещането, не имагинерната величина, а резултатът от борбата с контрабандата на практика“, каза още той.
 

Водещи новини

Още новини