Евродепутати: С приемането на Македония в ЕС ще се сложи край на една несправедливост

share

Македония е българска и гърците нямат никакви права да претендират. Гърция е окупатор. На тях не им проблем името Македония. Техният проблем е населението в Беломорска Тракия.

Това каза пред камерата на БТВ евродепутатът Ангел Дажмбазки. Заедно с него гост беше и колегата му от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев. Двамата коментираха вчерашния митинг в Атина заради името "Македония". "Много рани трябва да заздравеят на Балканите. Идеята на ЕС границите да бъдат символични и населението да може да пътува свободно. В Гърция националистическите настроения са много силни. Трябва да осъзнаем, че на Балканите сме се избивали през 20-30 години. Трябва да вземем решение как да продължим напред", обяви Ковачев.

"Политиката на Гърция винаги е била една и съща. Сърбите и гърците няма да се дадат без бой. На митингите в Гърция се веят сръбски знамена. С приемането на братска Република Македония в ЕС ще се сложи край на една историческа несправедливост. Гърция изнудва и извива ръцете на Македония. Историческата истина е проста и ясна - в Македония живее българско население, в Беломорска Тракия продължава да живее българско население. Тези натибългарски настроения трябва да се демонтират. Гърците са получатели на европейски средства, с които злоупотребяват. Те трябва да седнат и да си напишат домашното", призова Джамбазки.

Водещи новини

Още новини