Спрягат две имена за нов шеф на НСО

share

Две кандидатури се завъртяха след очакваната оставка на шефа на НСО Ангел Антонов, който се готви да замине на дипломатическо място като консул или аташе в Санкт Петербург.

Указът за освобождаването му ще е факт до идния петък. Фаворитът за негов наследник на поста е зам.-директорът на Националната полиция - старши комисар Тодор Гребенаров. Гребенаров е родом от Карлово и беше началник на Областната дирекция на МВР в Пловдив, откъдето по времето на министър Цветлин Йовчев е назначен за директор на Главна дирекция "Национална полиция", а след това при министър Веселин Вучков остава зам.-директор в службата.

Втората кандидатура, която се завъртя днес, пък е от средите на НСО - на зам.-началника на службата полк. Емил Тонев, твърди Канал 3. Той се ползва с авторитет сред момчетата от НСО. Също като Гребенаров е работил в МВР, в дирекция на Национална служба "Сигурност" преди да стане ДАНС, майстор на спорта по кикбокс. От 2004 г. е в редиците на НСО. Самият той имал желание да оглави НСО, но според източниците ни от службата фаворитът за поста е старши комисар Гребенаров.

Сред гардовете настроението е оптимистично, с нетърпение броели дните до идването на новия им началник, който и да е той от двамата кандидати, само и само да се отърват от досегашния, издадоха информирани.

Самият Ангел Антонов пък обяви, че ще изчака завършването на проверката на Военната прокуратура за нарушения в НСО по времето на неговото ръководство. Той каза още, че е обиден на някои медии, които разпространили клевети по негов адрес. Според сигналите на гардове на НСО до прокуратурата Антонов е ходел на лов под маскировката на командировка. Проверката по сигнали за злоупотреби тече от месец.

Водещи новини

Още новини