ГЕРБ сезира Конституционния съд заради Истанбулската конвенция

share

На брифинг в Народното събрание Данаил Кирилов от ГЕРБ съобщи, че ще бъде сезиран Конституционният съд на Република България за преценка на съответствието на Истанбулската конвенция с българската Конституция.

„Това съответства на изискванията на закона. Тя е подписана, но не е ратифицирана от НС. Произнасянето на КС ще даде основа на дебата за Конвенцията, който се продължава, както и ще повлияе на спекулативните нагласи, които има в обществото“, каза Кирилов.
Тома Биков от ГЕРБ пък поздрави БСП, че ще се промени въпросът за референдума по повод Конвенцията. „Надявам се, че колегите от БСП няма да действат вече в такава невротична среда. Макар и късно БСП се усетиха, че това, което вършат минава границите на нормалното“, обясни той.
"В ГЕРБ се борим българското общество да продължи да функционира върху базовите и християнски ценности. В устава на ГЕРБ християнското семейство е записано като ценност и никой няма да се отказва от това“, каза Биков
„Искаме да чуем какво мислят хората. Чуваме дебата за Конвенцията и и заради това искаме да чуем и Конституционния съд“, обясни още Тома Биков.

Водещи новини

Още новини