Славчо Велков: Вотът на недоверие постигна повече от очакваното (видео)

Канал 3
share

С процедурни хватки беше направен опит да бъде осуетена същността на акта вот на недоверие, но той изигра своя роля. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 депутатът от БСП Славчо Велков.

Още преди вота се забеляза сериозно безпокойство в мнозинството. Отеглянето на Истанбулската конвенция от парламента заради общественето разделение, идеята за референдум по темата и позицията на Българската православна църква подредиха нещата така, че вотът постигна по-големи резултати от очакваното, заяви Велков.

Много хора в мнозинството не разбраха, че това е началото на края, защото антагонистичното противопоставяне между ГЕРБ и Обединените патриоти можеше да доведе до успешен вот. Една партия, мнозинство и правителство, които рискуват да бъдат обявени вкупом за безбожници, трябва да си зададат въпроса какво ги чака. Референдумът може да задълбочи нещата, и да се окаже, че не е само за Истанбулската конвенция, а за управляващите – "да", или "не", подчерта социалистът.

Според Велков към момента сме премиерска република с много слабо парламентарно участие.

Депутатът от БСП каза още, че не вижда нищо лошо в това президентът да споделя идеи с политическата сила, която го е издигнала. Това е нормално, заяви Велков.

Водещи новини

Още новини