Илияна Йотова: Румен Радев не е обидил парламента като институция

БТВ
share

Приемам изцяло предложението на БСП да има референдум за Истанбулската конвенция. Нека да има референдум, това означава разясняване на конвенцията на хората. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „Тази събота“ по БТВ.

„Лично ще се включа в дискусията за Истанбулската конвенция оттук нататък, тогава когато видя пакета от закони, които ще я придружават, когато трябва да се ратифицира от Народното събрание“, каза тя.

„БСП имаше основание да постави темата доста по-рано, още когато течеше дискусията за Антикорупционния закон“, заяви вицепрезидентът по темата за вотът на недоверие и корупцията.

 „Румен Радев не е обидил парламента като институция. Това беше загриженост и тревога“, допълни Йотова за речта на президентът, в която се отчете за първата си година като държавен глава.

"Оценката ми за президента е 5,5 по шестобалната система", заяви Йотова.

„Президентът  Радев каза на глас онова, което много българи говорят на улицата и в колите си, а именно за това как работи парламентът, какво става в България и как ще се развиваме в бъдеще“, каза още вицепрезидентът.

„Не мога да приема, че една дискусия за ветото на президента по важен въпрос като Антикорупционния закон може да мине формално“, завърши Илияна Йотова.

Водещи новини

Още новини