Борисов: 50 млн. лв. оскъпяване за Дунав мост 2, или да стърчи като паметник

share

Завършването на Дунав мост трябва да приключи на 29 ноември тази година. Забавянето е заради промяна в законодателствата на Румъния и България, както и поради непредвидени геоложки промени и изчисления. Допълнителните разходи са с 30% повече и възлизат на повече от 25 милиона евро.

Информацията изложи по време на парламентарния контрол депутатът Иван Вълков. Меглена Плугчиева попита защо занимават депутатите с този въпрос, след като решението за оскъпяване си е на правителството.

"Магистрала Люлин беше един провален проект", каза от парламентарната трибуна министър-председателят Бойко Борисов. И вие го знаете чудесно това, госпожо Плугчиева, добави той.

"Единият вариант беше да я оставим така да стои като паметник. Другият вариант - да я оскъпим. Искаме мнемието на депутатите за проекта Дунав мост 2, защото се налага да го оскъпим с 50 милиона лева. Не искаме после вие да кажете, че ГЕРБ оскъпява проекта. Ако искате, гласувайте против - значи мостът ще остане да стърчи на колони, като паметник", заяви Борисов.

"Но аз искам българският народ да разбере, когато се харчат неговите пари. И ако искате да имате Дунав мост 2, ще трябва да гласувате оскъпяването, така както имате магистрала "Люлин", заяви Бойко Борисов.

Депутатите приеха предложението за оскъпяване на проекта с пълно мнозинство.

Водещи новини

Още новини