БСП и ДПС обявиха кога внасят вота на недоверие (видео)

Пресцентър БСП
share

БСП и ДПС ще внесат вот на недоверие към правителството на 17 януари 2018 г. Това обявиха след втория кръг от срещи между двете парламентарни групи лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Темата на вота ще бъде свързана с корупцията. От двете формации ще сформират работен екип, който да подготви мотивите за вота с конкретни случаи на корупция в различни сфери.

Тема корупция. В момента екипите ще извадят конкретните случаи. На 10 януари трябва да сме готови. Това е първата сряда след ваканцията с мотивите, на 17 внасяме в деловодството. Няма вариант вотът да е за цялостна политика. Когато работният екип направи конкретните случаи, защото няма да си говорим ей така, просто за корупция. Ще имате много конкретни случаи. Случаи, които досега не сме обявявали, заяви Корнелия Нинова.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отбеляза, че вот ще има и на днешната среща са уточнили тайминга. Темата е свързана с корупцията, но тъй като корупция има във всички секторни политики, работната група като седне да пише мотивите, ще се конкретизира, посочи той. Много голяма е темата, малко е времето, коментира Карадайъ.

Попитан как ще се възприеме от европейските ни партньори вот на недоверие в началото на българското председателство на Съвета на ЕС, председателят на ДПС отговори: "Много положително".

Водещи новини

Още новини