Вижте какви решения ще взимат утре министрите

Булфото (архив)
share

На утрешното си редовно заседание се очаква правителството да одобри проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България и Министерството на информационното общество и администрацията на Република Македония за намаляване на международните тарифи за роуминг за телекомуникационни услуги, съобщи пресслужбата на кабинета.

Министрите ще одобрят допълнителни трансфери за 2017 г. за изплащане на допълнително възнаграждение за постигнати резултати от труда на директорите на общинските детски градини, училища, центрове за подкрепа за личностно развитие и центрове за специална образователна подкрепа и по бюджетите на общините за финансово осигуряване на дейности по национална програма "Оптимизация на училищната мрежа".

Със свое решение Министерският съвет ще освободи и назначи нов член на Изпълнителния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Ще бъдат освободени и определени нови членове на Държавната комисия по сигурността на информацията.

В дневния ред на заседанието на правителството са и промени в законите за филмовата индустрия, за изпълнение на Конвенцията по касетъчните боеприпаси и Конвенцията за забрана на използването, складирането, производството и трансфера на противопехотни мини и за тяхното унищожаване. Кабинетът ще одобри и промени в Правилника за легализациите, заверките и преводите на документи и други книжа.

Водещи новини

Още новини