Росен Чобанов е българската кандидатура за член на УС на Международната банка за икономическо сътруд

Novini.bg
share

Правителството одобри кандидатурата на Росен Чобанов за член на Управителния съвет (УС) на Международната банка за икономическо сътрудничество (МБИС) за нов петгодишен мандат, съобщиха от правителствената пресслужба.

В качеството си на член на УС на МБИС представителят на България ще участва в оперативната дейност и управлението на банката и ще отстоява финансово - икономическите интереси на страната ни.

Росен Чобанов е висококвалифициран специалист с богат опит в банковата сфера, както и в гражданското, административното и финансовото право. Завършил е юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Международната банка за икономическо сътрудничество е в процес на трансформация за превръщането й в модерна международна банка за развитие. Банката обръща особено внимание на проекти в сектори, които генерират растеж и са приоритетни за развитието на икономиките на страните членки – България, Виетнам, Полша, Монголия, Румъния, Русия, Словакия и Чехия. В стратегията й за България приоритет е кредитирането в сферата на промишлеността, селското стопанство, търговията, транспорта и в банковия сектор.

Водещи новини

Още новини