Цветанов в Бяла: 20 000 лева дава ГЕРБ за завършването на храма „Свети Пантелеймон“ в Бяла

share

Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши 20 000 лева от държавната субсидия Партията да бъдат дарени за завършването на храма „Свети Пантелеймон“ в квартал „Гара Бяла“.

Това съобщи в град Бяла каза зам. – председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на Партията Цветан Цветанов, който заедно с народния представител от ГЕРБ-Русе и областен координатор на партията Пламен Нунев и кмета на Община Бяла Димитър Славов направиха преглед на строежа на новия храм. В момента е завършен грубият строеж на църквата, като са поставени куполите. Цветанов приветства високо делото, подето от Община Бяла и подкрепено от депутатите и Министерския съвет. Той приветства дарителската кампания за съграждането на храма. Преди по – малко от 2 месеца лично Негово Светейшество патриарх Неофит разгледа напредъка на строителството и пое ангажимент да присъства на освещаването му през 2018 година.

Жители на квартала изразиха пред Цветанов, народния представител и кмета благодарността си за съграждането на новия храм.

В Бяла Цветан Цветанов съобщи още, че ГЕРБ дарява 100 000 лв. от партийната си субсидия за закупуването на електроуреди от първа необходимост за пострадалите домакинства в общините Камено и Бургас. С дарената сума ще бъде закупувана приоритетно бяла техника - хладилници, готварски печки и бойлери. След наводненията в края на миналия, 318 броя уреди трябва да бъдат закупени за пострадалите домакинства в община Бургас и около 400 – за община Камено.

Водещи новини

Още новини