Емил Радев: Ставащото в Каталуния е много опасно и неприятно

share

Днешното изказване на Мустафа Карадайъ е поредната атака срещу правителството. Няма драма с участието на патриотите във властта. Никой не се притеснява от това в Брюксел. Европа иска стабилна България. За ГЕРБ не седи на дневен ред въпроса за разваляне на коалицията. Когато се подписваше споразумението, ясно беше заявен европейският път.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ евродепутатът от ЕНП Емил Радев. "Референдумът в Каталуния е абсолютно независим. Ставащото там е много опасно и неприятно. Ако Каталуния излезе от Испания, тя автоматично ще излезе от ЕС. Европа отказа своята подкрепа на Мадрид, защото това е вътрешен проблем. Всичко трябва да се реши по мирен път. Българската позиция също е категорично срещу отделянето на Каталуния от Испания, каквато е и европейската", обяви Радев.

"Мониторинговият механизъм трябва да отпадне. Това е отживелица. Всички държави в съюза имат проблеми. Ако се запази този мониторинг, той той трябва да стане общоевропейски. За България мониторинговият доклад се прави от петима чиновници, които дори не са експерти. България не бяга от мониторинг. Ние искаме експертно мнение. Ние не искаме да ни сочат като черната овца. В Брюксел има хора, които непрекъснато стоят и не спират да плюят срещу България. Те правят това, за да получат обаги на вътрешната политическа сцена", разкри евродепутатът.

Водещи новини

Още новини