Каракачанов: Армията не е детска градина, няма бунт (видео)

share

Леталният състав не прави бунт. Това заяви ген. Лалов от авиобаза Граф Игнатиево по време на брифинг в министерството на отбраната, по повод днешната информация за бунт в авиобазата.

Така се случи, че леталният състав почувства, че не е в състояние да извърши днешните полети. Всеки един пилот, когато не е уверен в изпълнението на задачата, трябва да докладва на командира си и да се откаже от изпълнението на тази задача. Това са правилата на авиацията.

По думите му събитието е получило сериозен отзвук, но не е имало такава цел. Той заяви, че иска да дистанцира себе си и колегите си от думата бунт.

Думата бунт е крайно недобре употребена в медиите, заяви генералът. Причините за днешната ситуция, по думите му,  са много и комплекски. Той заяви, че изправно-авиоацинната техника в базата не е в много добро състояние .

По думите му министерството полага сериозни усилия за преодоляване на проблемите. Това, което говорихме тук с министъра и останали представители ще бъде предадено на наличния състав на базата и ще набележим мерки, посочи ген Лалов.

Това недоразумение, което днес беше раздухано по медиите, иска своето изяснение. Това заяви от своя страна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Той призна, че има проблеми в авиацията, но комуникацията не е от тях.

Министър Каракачанов заяви, че това, което беше задаено като въпрос на днешната среща, касае основно двигателите, които са доставени. "Има договор, който е сключен. Ние не може да нарушим този договор, не може да подписваме допълнителни споразумение. Основната наша грижа е живота на летците", каза министър Каракачанов.

По думите му човекът е най-голямата ценност в армията.

Нашият стремеж е да мотивираме личния състав и чрез заплащане, и чрез нова техника. Армията не е детска градина, не приемам думите за стачки и бунтове, каза военният министър.

 

 

Водещи новини

Още новини