Корнелия Нинова: Днешният КСНС е пълен провал, като вина носят управляващите (видео)

Булфото (архив)
share

Ключови фигури си тръгнаха от КСНС. Говоря за Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Владислав Горанов. Не успяхме да съберем кворум и не взехме никакви решения. Така постъпват хората, които не искат да се борят с корупцията.

Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова след приключването на днешното заседание на КСНС при президента Румен Радев. "Правителството представи своя проект за антокорупционния закон. Това направи Цецка Цачева. Ние също представихме нашия законопроект. Когато започнаха дискусиите, всички управляващи започнаха да напускат. Премиерът не даде аргументи защо си тръгна. Виждаме несъстоятелността на управляващите да се борят с корупцията. Не може толкова важни хора да отсъстват", категорична беше Нинова.

"И двата законопроекта са внесени в деловодството на парламента. Има си срокове, които трябва да спазваме. Не е работа на президента да решава кога ще се гледат законопроектите. Днес го нямаше и Красимир Каракачанов. Това е показателно. Това е провал. Така не се прави политика. Така не се води борба с корупцията. ГЕРБ разикрават сериала за доброто и лошото ченге. Вчера обявяват, че няма да коментират президентската институция, но след няколко дни отново ще чуем обиди и злословия по адрес на президента. Това е лицемерие", каза още тя.

"По време на дискусиите останаха разликите в двата антикорупционни проекта. Ние твърдо стоим зад тезите, че антокорупционният орган трябва да има разследващи функции и да се назначава от президента. По тези теми няма да отстъпим", категорична беше Нинова.

Водещи новини

Още новини