Петьо Блъсков: Воденицата на БСП много трака, но не мели (видео)

Канал 3
share

Делян Добрев е изразил с волята си с подаването на оставка, останалите интерпретации са в сферата на махленската гюрултия. Той ясно каза, че си подава оставката, а изведнъж в парламента се вдигна голям шум. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 журналистът Петьо Блъсков.

Мъдри хора са казали, че да тръгнеш срещу волята на един човек е абсолютно сталинистки похват. За мен това беше груба грешка, с която в ГЕРБ се показаха слаби характери, посочи Блъсков.

Това, което се случи покрай Делян Добрев не е политически живот, а махленска разправия. Политиците ни се занимават с доноси и с клюки, което наричат политически скандали. Политическият живот предполага цели, перспектива, хоризонт, проблеми на държавата. Готов съм да се карат и да си вадят очите по цял ден за образованието, да се карат за медицината, а те това наричат политически скандали, заяви Блъсков. А и разправията покрай Делян Добрев отне вниманието от историческото събиране на четирима балкански държавници във Варна, добави той.

Попитан дали атаките на социалистите покрай роднинските назначения в Хасково наливат вода във воденицата на столетницата, Блъсков заяви: "Воденицата на БСП много трака, ама не мели нещо".

Според социолога Кольо Колев, ако оставката на Делян Добрев беше приета, нямаше да се стигне до разкол в ГЕРБ, по-скоро след отхвърлянето на оставката е налице такава опасност. В тази ситуация няма безболезнен ход, заяви Колев.

Водещи новини

Още новини