Цветанов: Разграничаваме се от действията на кмета на Хасково Добри Беливанов (видео)

Иван Йочев
share

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов заяви в кулоарите на НС, че изцяло се разграничават от действията на кмета на Хасково Добри Беливанов, предаде репортер на Novini.bg.

Дори разбрах, че в момента не е в Хасково, а на приятна туристическа дестинация с бизнесмен, който е от Хасковския регион“, добави Цветанов. „Това излезе в медийното пространство, а за нас е недопустимо. Когато има да се решават важни политически проблеми не може да си на екскурзия“, категоричен бе политикът.

„Позицията на общинското ръководство в Хасково не е изненада и е съгласувана с централното ръководство“, обясни Цветан Цветанов. По думите му Добри Беливанов не се ползва с подкрепата на партията, защото изцяло се е отклонил от обещанията, които са били дадени през последните няколко години. „Ние имаме своя политически капацитет и ще направим всичко възможно да защитим политическия интерес. Няма да нарушим силата на ГЕРБ в Хасковска област“, категоричен бе председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветан Цветанов обясни, че е по-добре да назоваваш проблемите с истинските им имена, отколкото да се криеш зад тях и да смяташ, че имаш кмет, когото да защитаваш на всяка цена. „След като виждаме, че се образува дефицит и има проблем по-добре да излезем и да бъдем искрени към обществото“. Цветанов подчерта, че твърдо застават зад действията на Делян Добрев.

По повод думи на Елена Йончева, че Хасково е нов „суджук гейт“ Цветан Цветанов коментира: „В тази ситуация партия, която няма ясна визия за политическата същност на това, което трябва да се прави в един град, ще прави опит да се възползва от евентуалното решение и позиция на общинското ръководство“. „Не искам да влизам в този словесен дебат с Елена Йончева. Ние си имаме своята политическа позиция, своя капацитет и ще направим всичко възможно да защитим обществения интерес“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

Самият Делян Добрев се извинява, че е издигнал преди години Добри Беливанов. "Аз нося отговорността, моя е грешката, че преди две години номинирах Добри Беливанов, сподели той. Властовият център не е бил в общината, а в офиса, къщата, на луксозните екскурзии на въпросния бизнесмен", коментира депутатът.
 

Водещи новини

Още новини