Румен Радев: Лобистите постигнаха своето за изтребителите

Булфото (архив)
share

Конкурсът за изтребителите вече се връща в изходна точка и това застрашава окончателно да приземим 100-годишната си авиация. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Борисовата градина.

Според мен лобистите постигнаха своето, задраскан беше трудът на военните експерти и очакванията на военните летци и инженери за навременно решаване на този много важен проблем, коментира Радев. По думите му това е била целта на комисията - да бъде използвана за политически цели.

На въпрос дали политиците могат да постигнат консенсус по антикорупционния закон, Радев каза, че консенсусът е да отговорим на очакванията на българския народ. Очакванията са да има безкомпромисно отношение към корупцията на най-високите етажи на властта, коментира президентът. Според него, когато има крупни обществени поръчки, по тях трябва да се събира информация, да се правят анализи проактивно още от тяхната подготовка. При придобиване на достатъчно информация и доказателства, трябва да следва разследване, обвинение, ефективна присъда, това очакват всички, посочи президентът.

Водещи новини

Още новини