Борисов към археолозите: Искам честен отговор!

Интернет
share
Министър-председателят Бойко Борисов се запознал лично с хода на строителните работи на автомагистрала „Хемус” в участъка Шумен – Белокопитово.

 

Премиерът Борисов е разговарял с археолози от Регионален исторически музей Шумен, които отговарят за проучването на част от седемте участъка на магистралата, в които има археологически обекти. Борисов поискал - през идващата седмица те да определят срок за завършване на проучванията, за да прецени как да постъпи със строителството на магистралата.

Заедно с Борисов са били и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта Ивайло Московски и председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров.

„Искам от вас честен отговор”, обърнал се към археолозите Бойко Борисов. От отговора на археолозите ще зависи дали министър-председателят ще се разпореди дали да бъде продължено финансирането на автомагистралата с цел тя да бъде завършена в предварително определения срок  - 30 септември.

Борисов заяви, че ще бъдат осигурени както необходимите средства за археологически проучвания, така и допълнителна малка техника за специалисти.
 

Водещи новини

Още новини