Нинова: Бойко Борисов взриви социалния диалог (видео)

share

Дискутирахме две теми след срещата със синдикатите и правителството. Днес бе взривен социалният диалог. Вицепремиерите днес заявиха, че клас „Прослужено време“ ще отпадне, в същото време Бойко Борисов след среща със синдикатите обещава тя да остане. За нас това е непонятно. Как ще се вземарт отговорни решения по този начин? Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията днес.

По думите й е бил блокиран социалният диалог. „За нас е неприемливо. Смятаме, че правителството на Бойко Борисов взриви социалния диалог. Те заеха страната на работодателите за отмяна на клас „Прослужено време“. Не приемаме, че сдружаването на работещите в синдикати е вредно. Не приемаме, че работещите хора са търтеи“, категорична бе тя.

„Днес видяхме, че на срещата с работодателите се излиза с едни мъгляви идеи, като това да се върне тристранния диалог. Трябват идеи. Трябва всеки ясно да изрази позицията си“.

По отношение на случая НДК, Нинова каза че това е огледало на управлението на ГЕРБ. „Провал на техническата подготовка на председателството. Боршош е бил бушон. Защо се отстраняват министрите, които констатират нередности?“, попита лидерът на левицата.

Вижте какво още каза Нинова за скандала с Георги Гергов.

Водещи новини

Още новини