Бившият ни консул в Одрин: Турция се превръща от империя на страха в империя на злото (видео)

share

Това, което се случва в Турция е поредното доказателство, че империята на страха още действа. Оповестяването на този списък с имена сега показва, че в Турция няма случайни неща - точно година след опита за преврата. Така ни се показва, че в Турция се води борба с тероризма. Цели се да се покаже на света, че Турция е една героична държава. Това каза бившият ни консул в Одрин Георги Димов в ефира на БТВ.

Припомняме, че вчера бе разпространен списък с опасни за Турция граждани, сред които и 77 българи. Според властите те са свързани с терористите от Ислямска държава" и имат забрана да влизат в Турция.

"Аз бих препоръчал на Анкара никога да не забравя, че България е територията през която й се отваря пътят към Европа. Ние трябва да играем екипна игра, а не да се водим по политиката на Анкара. С Турция трябва да имаме нормални и доберосъседски отношения, но ние сме в ЕС и НАТО и изповядваме европейските ценности. Те ще трябва да се съобразят с това", категоричен бе Димов.

На въпрос една година след опита за преврат как изглежда Турция, дипломатът ни каза: "Турция ми изглежда много мрачно. Като че ли импертията на страха се превръща в империя на злото".

Водещи новини

Още новини