Вътрешният министър: Полицаите трябва да вдъхват респект (видео)

Архив
share

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев бе изслушан в Комисията по вътрешен ред и сигурност, предаде репортер на Novini.bg

От представители на БСП му бе зададен въпрос какви конкретни действия ще предприеме за решаване на проблема с незаетите щатове в МВР. Радев заяви, че към момента недокомплектът е към 4000 души, като до края на годината се очаква да бъдат назначени 1000 служители. Към момента се провеждат конкурси, но нямаме достатъчно кандидати, които да покриват тестовете по интелигентност и физическа подготовка. Надявам се до Нова година капацитетът на вътрешното ведомство да бъде повишени с 1000 души, посочи Радев. Нови, около 400 човека са назначени в МВР след последните конкурси, съобщи той.

Министърът на вътрешните работи призна, че във ведомството наистина има сериозни проблеми относно назначаването на кадри. Радев каза, че самият той много държи полицаите да вдъхват респект, да изглеждат и да се държат така, че хората да ги харесват.

От БСП отново атакуваха вътрешния министър относно проверките, при които при спиране на автомобила ще се проверява не само шофьорът, но и спътниците му. Валентин Радев поясни, че това влиза в правомощията на служителите на МВР. По думите му по този начин по-успешно ще бъдат издирвани нарушители.

Водещи новини

Още новини