Цветанов се включи в празнично шествие във Велико Търново (снимки)

share

С изключително удоволствие се включих в празнично шествие във В. Търново, организирано от Общината, в партньорство с Регионалния исторически музей, Националния военен университет „Васил Левски” и Клуб „Традиция”, по повод 140 години от Освобождението на града! Това написа лидерът на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов във Фейсбук: Ето и цялата публикация:

Всички участници в шествието сме облечени, по начин, който показва уважението ни към традициите и към символиката, която носи българската народна носия. Радвам се, че толкова много жители и гости на В. Търново избраха да се присъединят, пременени в носии.

Шествието, което започна от ул. „Гурко“, предвождаше самият генерал Гурко, а също офицери на коне, опълченци и хайдути, руски войници, медицински сестри. Преминавайки по цялата калдъръмена улица, пристигнахме пред музей „Възраждане и Учредително събрание”, където повече от 70 доброволци, с автентично въоръжение и униформи, пресъздадоха събитията от преди 140 години - превземането на турския конак и обявяването на освобождението на Търново. Поздравявам кмета на Велико Търново Даниел Панов и неговия екип за прекрасните събития, които подготвиха за пореден път.

Водещи новини

Още новини