БСП представи кандидатурите си за ВСС

Емона Цончева
share

На пресконференция БСП представи номинациите си за членове на Висшия съдебен съвет, предаде репортер на Novini.bg

Социалистите издигат четирима съдии и двама прокурори: Марина Дойчинова, Даниела Маринова – Марчева, Диана Хитова, Драгомир Кояджиков, Маринела Тотева, Светлана Бошнакова.

Не сме влизали в договорки с другите парламентарно представени партии. Предлагаме честен избор, каза лидерът на "червените" Корнелия Нинова.

Нинова отбеляза, че всички кандидати са с безупречна репутация и са извървели пътя от най-ниското ниво като младши прокурори и районни съдии до най-висшето, познават проблемите на съдебната система, но не са страна в спора, който в момента се води във ВСС.

Тя съобщи, че в четвъртък ще се срещне с регионалния министър Николай Нанков, за да бъде прехвърлена на БСП собствеността върху дом-паметник Бузлуджа.

През 2011 г. правителството на Борисов предлага на БСП да прехвърли собствеността на Бузлуджа. Сегашното ръководство на БСП решихме да приемем - редица правителства не се грижат за паметниците на България, а те са част от историята на страната ни. Бузлуджа е историческо място за стотици хиляди социалисти, а и е архитектурна ценност. Ще обезопасим мястото, ще спрем разрухата, която и в момента се случва, подчерта Нинова.

Тя каза още, че утре зам.-председателят на БСП Деница Златева ще се срещне с македонския премиер Зоран Заев, който е на посещение у нас.
 

Водещи новини

Още новини