Андрей Ковачев за президента: Радев не може да надскочи комунистическата си закалка

Фейсбук
share

За съжаление, Радев не може да надскочи комунистическата си закалка и интерпретация на историята! Нека си спомним, че той не уважи жертвите на комунистическата диктатура! Това заяви евродепутатът Андрей Ковачев. Той взе отношение по темата с нацисткия поздрав, направен от бившия вътрешен министър и настоящ съветник на президента Пламен Узунов.

Президентът отказа да го освободи, след като в социалните мрежи се разпространи снимка на Узунов в костюм на Хитлер. От ГЕРБ незабавно поискаха оставката му. Бившият вътрешен министър обясни, че няма да си я даде и че няма никакви симпатии към лидера на нацистите. Днес пък президентът Радев коментира случката така: „Абсурдно е окарикатуряването на Хитлер да бъде приравнявано с флирта с нацизма".

Това предизвика недоволството на Андрей Ковачев. Във фейсбук той написа следното:

"Неадекватно изказване на Румен Радев. Или няма проблем за никой пародиращ с нацистки или комунистически символи, или има проблем? За мен има проблем и с комунизма и с нацизма. За съжаление, Радев не може да надскочи комунистическата си закалка и интерпретация на историята! Нека си спомним, че той не уважи жертвите на комунистическата диктатура!".

Водещи новини

Още новини