Менда Стоянова: Икономиката ни се развива и ни трябва работна сила

share

Председателят на Комисията по бюджет и финанси в 44 – то Народно събрание Менда Стоянова присъства на форума „Да, на българската икономика“, предаде репортер на novini.bg. Стоянова подчерта, че образованието е ключово за бъдещото развитие на държавата: „Това е и ключов приоритет за правителството на ГЕРБ“.

Тя обясни, че кабинетът на Бойко Борисов работи заедно с бизнеса по проблема за връзките на образованието и пазара на труда и се надява, че до няколко месеца ще има конкретни мерки. „Години наред говорихме за безработица и търсихме как да решим проблема. Сега българската икономика расте и вече се усеща недостигът на работна сила. Това е много важен проблем за страната ни и ако не бъде решен, ще се превърне в спирачка за развитието на икономиката и затова не трябва да го допускаме“, заяви тя.

„Много е важно да търсим начини да мотивираме нашите деца да останат и работят в България, макар че живеем в свободен свят и всеки може да търси щастието където иска“, каза още Менда Стоянова и поясни, че трябва да се облекчат процедурите по назначаване на работа на чужденци у нас.

Водещи новини

Още новини