Затягат контрола при санирането

Булфото
share

До момента по програмата за саниране са готови близо 400 сгради, още 597 са в изпълнение. До края на миналата седмица в Министерството на регионалното развитие и благоустройството има подадени 27 сигнала за нарушения. Това каза зам.-регионалният министър Малина Крумова пред журналисти преди да се включи в конференцията на тема "Превенция на проблемните плащания в ютилити сектора", предаде репортер на Novini.bg

Част от сигналите не стигат до министерството, а само до общините или само до медиите, допълни тя. Правим проверка на всеки един по сигналите и то заедно с общината, където е обекта, каза Крумова. Контролът ще бъде затегнат. Всеки сигнал ще бъде проверен, подчерта тя.

Винаги може да се въведат по-строги механизми за контрол в програмата за саниране на многофамилните жилища. Към момента всички участници в строителния процес имат своите отговорности - общината, строителен надзор и строителните фирми. Проверките на МРРБ показват, че всички те по принцип изпълняват качествено дейностите. Има и отклонения и нарушения, но затова има контролни органи, които извършват проверки. Повечето сигнали са за нарушения в хода на изпълнението, тоест за неприключили проекти за саниране и те се отстраняват навреме - преди приемането на акт 16 за обекта, уточни зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството.
 

Водещи новини

Още новини