Атанас Семов: Винаги можем да уволним Бойко Борисов

булфото
share

Винаги можем да уволним Бойко Борисов, каза Атанас Семов в ефира на Нова ТВ.

Всеки един премиер може да бъде уволнен, допълни бившият кандидат за президент от РЗС. Мога да кажа, че тази избори бе уволнена демокрацията. Най-болезненото впечатление е, че в страната започва разглобяване на демокрацията. В страната царува страх, предизвикан от бедността и 30% от българите са се превърнали в изпълнители на чужда воля. Той посочи, че имало натиск от страна на МВР върху избиратели и полицията не е реагирала на сигнали, подадени от РЗС за изборни нарушения. Според Семов Цветан Цветанов най-зловещият министър на вътрешните работи от 20 години преход.

Семов се срещнал с Борисов, защото това правителство иска да остане в историята и то може да направи това, като предизвика избори за Велико народно събрание, което да промени конституцията. Заради това той е изразил подкрепата за Росен Плевнелиев. Семов посочи примера с Унгария. Според него промените в конституцията на страната, въпреки че някои не са демократични позволяват на страната да се отърси от наследството на прехода. Парламентарната република е корупционно управление, когато става дума за бивша комунистическа страна, допълни той. Заради Унгария ще тръгне напред.
Според бившия кандидат за президент България не е пострадала от световната икономическа криза, защото сивият сектор е буферна зона.

Водещи новини

Още новини