Лиляна Павлова: Мир и сигурност - това са най важните политики днес (видео)

Булфото (архив)
share

Десет години еврочленство ни дадоха ни много - да пътуваме, да се обучаваме, сигурността в Европа. Необходима ни е обаче единна политика. Разединението е факт след излизането на Великобритания от ЕС. Има вълна от краен национализъм, но с избора на Макрон има надежда. Това каза министърът за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година Лиляна Павлова в Дома на Европа, предаде репортер на Novini.bg.

Павлова допълни, че трябва да бъдат преодолени крайните националистически тенденции. „Мир и сигурност - това са най важните политики днес“.

По думите й трябва да продължат политиките на инвестициите. Друг важен приоритет е борбата с безработицата и заетостта. „Ние сме достоен пълноправен член на ЕС,трябва да покажем че сме обединени и единни. Не е вярно че сме малка страна от която нищо не зависи“, посочи Павлова.

Павлова обясни че се прави план и стъпка по стъпка ще бъдат решени всички проблеми около организацията. „До октомври се надявам да са приключени всички теми и през ноември и декември да приемаме нещата от администрацията на Естония“.

„Утре ще знаем името на българския еврокомисар", увери още Лиляна Павлова.

Министър Павлова връчи днес наградите на отличените участници в конкурса за есе на тема "10 години България в Европейския съюз".

Водещи новини

Още новини