Даниел Митов: Има рискове за България след референдума в Турция

БТВ
share

Бях министър в много тежки времена. Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият министър на външните работи Даниел Митов.

Не мисля, че сме имали разминавания с Бойко Борисов. Външният министър е длъжен да стои на ясни и твърди позиции, заяви Митов.

Той уточни, че с него не са водени разговори да заеме поста министър на външните работи и в кабинета "Борисов" 3. Бих помагал на всеки един бъдещ външен министър. Ще се старая да бъда част от политическия дебат у нас и да помагам на България да продължава да отстоява позициите си на свободна и демократична държава, подчерта Митов.

По думите му трябва да се търси балансирано решение за влиянието на чужди държави у нас. Според бившия външен министър един от начините за справяне с проблема е да се въведат промени в Закона за вероизповеданията, които да ограничават външна намеса.

Референдумът в Турция
демонтира държавата на Ататюрк. Отношенията между Европейския съюз и Турция ще се фокусират върху миграционните потоци и борбата с тероризма. За България има рискове, които все още не са се превърнали в опасности, но държавата трябва да опредприеме всички мерки, за да минимизира тези рискове, подчерта Даниел Митов.

Водещи новини

Още новини