Карадайъ: Няма да подкрепим краен национализъм във властта (видео)

share

Искам да четитя от името на ДПС светлият празник на всички християни. Искам да вярвам, че религията може да бъде обединител и миротворец.

Това каза по време на откриването на първото пленарно заседание на 44-то Народно събрание председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Тезата за обединението беше в основата на нашата предизборна програма. Това не само фрази и общи декларация. На Балканите и в света стават все по-тревожни неща. Разделението в обществото, създаването на неясни коалиции и езика на омразата не могат да водят до развитие и обединение. Ние сме последователни в своите решения, че крайният национализъм не е полезен за България. Необходимо е да посочим ясно националните приоритети и да положим всички усилия за тяхното реализиране. Трябва да върнем нормалността в управлението на държавата. Всички партии трябва да разчетат желанията на хората. Трябва да се сложи край на омразата. Не можеш да говориш за обединение и да отхвърляш част от цялото. Не можеш да говориш за европейско развитие и демокрация, а да ограничаваш права на хората. Не можем да подкрепим краен национализъм, категоричен беше Карадайъ.

Преговорите за правителство показват наличието на тежки договорки. Не трябва да има лъжи, демагогия, популизъм. Трябва да се създаде мнозинство на ценностна основа. Всеки трябва да знае, че когато се поема власт, се поема и отговорност. Трябва да сложим край на разделението и омразата. Те водят до нежалани резултати. Така не могат да се защитават национални приоритети. Трябва да има мисъл за общото. Гаранция за правилното развитие са евроатлантическите ценности. Бъдете силни и здрави. Да спасим България, завърши председателят на ДПС.

Водещи новини

Още новини