Цветан Цветанов: Българският народ е мъдър и винаги усеща фалша в политиката (обновена+видео)

share

Цветан Цветанов, зам. – председател на ПП ГЕРБ, поздрави всички народни представители от парламентарно представените групи от трибуната на Народното събрание по време на първото заседание на 44-ия парламент.

Той напомни, че българите за пореден път са подредили партиите така, че да има коалиционно управление.

Той благодари на избирателите, подкрепили ГЕРБ, които с гласа си са препотвърдили подкрепата си за реални решения за страната. По думите му преговорите за коалиционно управление отчитат желанието на хората за дясно-центристка политика.

Цветан Цветанов изрази надежда политическият рекет да остане в миналото.

„ГЕРБ ще настоява за прозрачност и ясни принципи на управлението, за да не бъдем жертва на партийни и вътрешнокоалиционни интриги“, заяви той.

Цветанов посочи, че не заради каприз или политически егоизъм ГЕРБ са избрали да отидат на нови избори. „Направихме нелек избор и платихме цената на този избор. В крайна сметка отново спечелихме вота на избирателите“, посочи той и напомни, че за ГЕРБ управлението не е самоцел.

Цветанов заяви, че е нужен не само политически, но и обществен консенсус по приоритетите за страната. „В парламента ще работим със съзнанието, че българите очакват от нас реални резултати. Продължаваме реформата на съдебната система“, заяви Цветан Цветанов и добави като приоритети качественото образование и здравеопазване както и икономическия просперитет.

Зам. - председателят на ГЕРБ заяви, че е против идеята на президента за промени в Изборни кодекс.

„ПГ на ГЕРБ желае да работи в условията на добронамереност с останалите партии. Убеден съм, че това е пътят на успеха“, заяви Цветанов.

"Българският народ е мъдър и винаги усеща фалша в политиката. България е над всичко!", каза още той.

Водещи новини

Още новини