Бивш депутат: На западния свят не му прави чест, че подкрепи удара срещу Сирия

Булфото (Архив)
share

На западния свят не му прави чест, че подкрепи удара на САЩ срещу Сирия. Това коментира бившият депутат от БСП Страхил Ангелов.

Според него никой не е доказал, че в действителност е имало химическа атака от страна на Башар Асад. Смята, че е нарушено международното право при нападението на САЩ.

"Не може заради предполагаемо оръжие да бомбардираш каквото и да било", коментира пред Нова телевизия Страхил Ангелов. Той влезе в спор със сирийски журналист Нидал Хлайф. Според Ангелов Западът се е намесил в Близкия изток, където революциите не са били успешни. И подчерта, че не вярва на информациите за химическа атака, добавяйки, че Асад няма изгода от това. 

Нидал Хлайф обвини Страхил Ангелов, че мнението му е базирано на база пристрастията към Русия. Той каза, че Сирия се влияе от Москва. Сподели и една приказка, която се разпространява в арабската страна - когато в Москва завали, в Сирия също отварят чадъри. Нидал Хлайд твърди, че режимът на Асад е способен да използва е химическо, а ядрено оръжие, само за да остане на власт.

"На сирийците се гледа като крепостни селяни", каза още той.

Водещи новини

Още новини