Андрей Райчев: Тази Турция е опасна за нас

Булфото (Архив)
share

България не може да допусне един съсед да се меси по този начин във вътрешните й работа. Тази Турция е опасна за нас и по никакъв повод не може да останем без реакция. Това смята социологът Андрей Райчев.

"За мен умесно е предложен вариант за изборни промени. Това е мярка на безопасност, скандал няма. Има бъркане на пръст в раната", коментира той по повод предложените промени за уседналостта.

Според антролога Харалан Александров е видимо, че в админситрацията на президентството цари хаос, но и това не бива да се приема като голям проблем. По думите му положителна е била реакцията на директора на дирекция "Съвет по законодателството" към Министерството на правосъдието Любомир Талев. Александров обясни, че този млад човек е показал, че не желае да носи отговорност за чужди решения. Според антрополога това е нов вид политика в администрацията и е добър пример.

Междувременно пред БНТ Анрей Райчев и Харалан Александров коментира и преговорите за съставяне на правителство. И двамата са на мнение, че ГЕРБ и Обединени патриоти ще се разберат. Александров обаче отбеляза, че промяната няма да спре и избирателите, останали без представителство в този парламент, ще продължат да оказват натиск, независимо дали това би било под някаква форма на протест.

 

Водещи новини

Още новини