Костадин Костадинов: Субсидията за партиите в България е най-висока в света

Булфото
share

Лидерите на патриотичните партии са готови да направят правителство с всеки, който им предложи власт и пари, заяви в предаването "По-полека" по Дарик председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов. Това е и единствената извънпарламентарна партия, която получава държавна субсидия, но ще я дари, както обеща преди изборите.

Костадинов изрази надежда, че въпросът с отпадането на субсидиите ще бъде повдигнат в новия парламент. "Бойко Борисов беше заявил категорично, че в първия ден на Народното събрание ще внесе законопроект не просто да се намали субсидията на 1 лев, но да отпадне изцяло. Мисля, че ще бъде направено. Той го каза, когато си подаде оставката, което ме кара да мисля, че не е случайно. Не съм сигурен обаче, че ще бъде прието, тъй като ГЕРБ няма достатъчно гласове", коментира лидерът на "Възраждане".

По негови думи партията на Борисов не би следвало да има финансови проблеми. Според Костадинов ГЕРБ има 40 млн. лв. по сметката си и командва държавата на всички нива. "Въпросът е дали другите партии в Народното събрание биха приели такъв законопроект. Те вече се обявиха против", коментира той.

Според председателя на "Възраждане" държавната субсидия за партиите е най-висока в целия свят.

Водещи новини

Още новини