Проф. Янакиев: В България се надига вълна на омразата към свободата

share

Десните принципи и цели трябва да бъдат реализирани. Политиката е и практическо изкуство, както и задължение към избирателите.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ философът проф. Калин Янакиев. Аз съм дясно мислещ човек и християнин. В момента има три десни проекта, които ще се борят за 9-10% гласове. Всяка една формация ще си мисли, че ще спечели тези гласове, което е нереално. Докато това продължава, ще има анализатори, които ще ни обявяват: Президентът Румен Радев се появи в НС и се държа като победител. Кой е победил Радев? Политическите партии? В България се надига една вълна, която показва омраза към свободата. Те използват възхода на Владимир Путин в Русия, странния избор на Доналд Тръмп в САЩ и избора на Румен Радев като победител на класата над демократическите партии. Престъпно е десните партии да се цепят при това положение, категоричен беше Янакиев.

Десните партии са длъжни да осигурят представителство на десните хора в НС. Десните партии забравиха основните си опоненти - БСП и ДПС. Те трябва да спрат вълната, която избра Радев. Демокрацията не е природна даденост. Тя може да бъде нарушена и наядена. Победителят на класата утре може да извади полицаите по улиците, за да прибират хората, които пият бира. Аз съм тревожен в този момент, каза още професорът.

Водещи новини

Още новини