Вебер: България е по-добре при ГЕРБ, отколкото беше при БСП

ГЕРБ
share

Правителството на Бойко Борисов получи висока оценка за двугодишния управленски мандат от председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер. Това стана по време на работна среща на председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов с Вебер в Брюксел.

Председателят на Групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер отбеляза, че европейските фондове за България са факт, а икономическите и политическите показатели са много по-добри от времето, когато управляваше правителство на социалистите. „Това, което трябва да се прави в предстоящата предизборна кампания, е да се предлагат решения“, каза Вебер. Той добави, че трябва да се обсъждат идеи, а не да се разчита на фалшивите новини, защото една лъжа, повторена сто пъти, накрая може да започне да изглежда като истина. Именно заради това през предстоящите седмици и месеци трябва да бъде водещ разумът, призова Манфред Вебер.

Председателят на Групата на ЕНП в ЕП каза също, че твърдо подкрепя лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, заместник-председателя Цветан Цветанов и екипа евродепутати от ГЕРБ. „С общи усилия може да се противодейства на популизма“, смята Вебер. По време на разговора Цветанов запозна Манфред Вебер и с политическата ситуация в България преди предсрочните парламентарни избори. Заместник-председателят на ГЕРБ увери Вебер, че партията е в пълна кондиция за предизборната надпревара и ще положи всички усилия, за да спечели доверието на максимален брой български граждани.
 

Водещи новини

Още новини